Den kvikke vej er det flotte resultat af en ambitiøs vision og et samarbejde mellem Københavns Kommune og Trafikselskabet Movia.

For første gang i Danmark har bussen fået sin egen bane ude midt på vejen, så du kan komme hurtigere frem med bussen.

Ruten

Den kvikke vej

  • Ryparken ST.
  • Hans Knudsens Plads
  • Haraldsgade (Kbh.)
  • Vibenshus Runddel
  • Universitetsparken (Kbh.)
  • Nørre Campus
  • Rigshospitalet Syd
  • Sølvtorvet
  • Georg Brandes Plads, Parkmuseerne
  • Nørreport ST.

Professionshøjskolen Metropol udbyder videregående uddannelser inden for bl.a. sundhed og teknologi samt efter- og videreuddannelser. Professionshøjskolen har 1.000 medarbejdere og 10.000 studerende.

Nulla eget ipsum olestie, fringilla erat eu, rutrum risus. Ut feugiat sollic itudin dui id venenatis. Pel len que hendrerit tincidunt est.

http://sund.ku.dk

Københavns Universitet er med ca. 38.000 studerende og 9.000 ansatte et af Europas stærkeste forsknings- og uddannelsesmiljøer. I Copenhagen Science City ligger de natur- og sundhedsvidenskabelige fakulteter.

http://www.science.ku.dk

Rigshospitalet har over 8.000 medarbejdere. Som universitetshospital deltager Rigshospitalet i forsknings- og udviklingsprojekter og er uddannelsessted for mange tusinde sundhedsfaglige studerende.

http://www.rigshospitalet.dk

SMK er Danmarks største kunstmuseum med dansk og international kunst fra tidligste renæssance til nyeste kunst. SMK ligger på hjørnet af Østre Anlæg og byder på 700 års kunst, børneværksted, museumshave, café og kunstboghandel

http://www.smk.dk

Statens Naturhistoriske Museum rummer alt fra meteoritter, sjældne fossiler til kødædende planter og smukke orkideer. I Botanisk Have kan du udforske planteriget og nyde de smukke omgivelser.

http://snm.ku.dk

Den Hirschsprungske Samling ligger i Østre Anlæg på Københavns gamle voldterræn. Samlingen rummer fornemme malerier fra guldalderen, symbolismen og flere af Skagensmalernes hovedværker.

http://www.hirschsprung.dk

Filmhuset ligger i hjertet af København. Ud over de tre biografer byder Filmhuset også på Filmhusets Butik, Restaurant og café SULT, et filmbibliotek, et stort billed- og plakatarkiver og interaktivt filmstudie for børn

http://www.dfi.dk

Slottet ligger i Kongens Have med nogle af Danmarks største skatte som f.eks. kronjuvelerne og kongekronerne. I Riddersalen kan du opleve tronstolene og de tre løver af sølv, der har vogtet dem i mere end 300 år.

http://dkks.dk

Davids Samling ligger tæt på Kongens Have. Her kan du opleve møbler og andet kunsthåndværk fra det 18. århundrede, nyere dansk kunst og den islamiske samling, der er blandt de allerbedste i den vestlige verden.

http://www.davidmus.dk

Fordelene

På den kvikke vej er lyssignalerne intelligente og giver bussen grøn bølge gennem byen. Derfor kan du komme hurtigere gennem byen med bussen.

Stoppestederne har busperroner i samme niveau som bussen, så det er nemmere at komme ind og ud ad bussen.

For første gang i Danmark har bussen fået sin egen bane ude midt på vejen. Tager du bussen, får du derfor særbehandling i forhold til den øvrige trafik.

Fra Nørreport til Ryparken er der busser hvert 2.-3. minut alle hverdage fra morgen til aften. Så er bussen lige kørt, er den næste allerede på vej.